Utpressningsmejl

Har du fått också fått detta mail?

Hallå!
Du kanske inte känner till mig och du kommer sannolikt att undra varför du får det här e-postmeddelandet, rätt? I det här fallet hackade jag ditt konto. Jag har full tillgång till din enhet! (Jag skickade dig ett brev från ditt konto) Faktum är att jag lade upp en skadlig kod på webbsidan för vuxna videor (porrmaterial) och du vet vad, du besökte den här webbplatsen för att ha kul (du vet vad jag menar).
Medan du tittade på videoklipp, din webbläsare startade att fungera som en RDP (Remote Desktop) som har en keylogger som gav mig tillgång till din skärm och även webbkamera. Omedelbart efter installationen, samlade mitt program alla dina kontakter från ditt Messenger, sociala nätverk och e-post.
Vad gjorde jag? Jag gjorde en dubbel-screen videor. Först a delen visar videon du tittade på (du har en bra och ibland märklig smak), och andra delen visar inspelningen av din webbkamera. Vad ska du göra? Tja, tror jag, $700 är ett rimligt pris för vår lilla hemlighet.
Du gör en betalning med hjälp av bitcoin (om du inte vet det här, sök “hur man köper bitcoin” i Google). BTC-adress: 1Pau7aAFNZ5rvogxMnfP37zDAzoeipCqPP (Det är cAsE-känsligt, så kopiera och klistra in det) Notera: Du har 2 dagar för att göra betalningen. (Jag har en specifik bildpunkt i det här meddelandet, och jag vet just nu att du har läst igenom det här mejlmeddelandet).
Om jag inte får Bitӯins, Jag kommer definitivt att skicka ut din videoinspelning till alla dina kontakter, inklusive familjemedlemmar, medarbetare, etc. Men om jag får betalt, förstör jag videon omedelbart. Detta är det icke-förhandlingsbara erbjudandet, så snälla slösa inte bort min personliga tid och din genom att svara på det här meddelandet.
Nästa gång – var försiktig!
Adjö!

 

Har du fått detta mejl så är det bara att kasta det och glömma bort det. Det är flera tusen personer som fått detta och dessvärre har vissa betalat eftersom utpressaren spelar på känslor och oro.

Men se det som en väckarklocka. Nästa gång kanske det är allvar. Så se till att säkra dina konton samt din anslutning. Byt lösenord på dina konton lägg in tvåfaktorsautentisering där det är möjligt. Se till att ha en uppdaterad dator samt ett aktivt antivirusprogram. Vi skulle även rekommendera någon form av brandvägg för att filtrera bort eventuella angrepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *